آشک گوشتی افغانی
مواد لازم
۱- آرد ترمیده ۱۰۰۰ گرام
۲- تخم یک عدد
۳- گوشت سرخی ۷۵۰ گرام
(کوفته شود .)
۴- پیاز دو عدد
۵- سیر
۶- نمک
۷- نعناع
۸- رب رومی دو قاشق کلان
۹- روغن
۱۰- چکه یا قورت
۱۱- آب
۱۲ - لوبیا سرخ
۱۳- کوری یا زردچوبه
خمیر آشک
۱- آرد را با آب شیر گرم تخم و نمک ۲۰گرام روغن مایع خمیر کنید. برای دقیقه۳۰ بگذارید.بعدا ذغاله های کوچک از خمیر برداشته درجه اول بعداً دوم بعد سوم و بعداً درجه چهارم خمیر را نازک هموار نموده چهارگوشه و یا مدور برش نماید . انگشتان دست را با آب تر نموده یک طرف خمیر برش شده زده و مقداری نیم قاشق خورد گوشت تهیه شده در بین آن گذاشته سر آشک را با محکم ببندید .
مواد داخل آشک
۲.. گوشت کوفته شده را نمک سیرو مصالحه بزنید.
لعاب روی آشک
۳.. روغن را داغ نموده رومی و سیر لعاب نموده و نمک را نیز بالای آن علاوه نموده بمانید به روغن بیاید. لوبیا را نیز نرم کرده آب اش را برطرف کنید و بالای لعاب آماده شده بریزید. ویا از کنسرو لوبیا استفاده نماید .
۴- چکه را نیز با سیر کوبیده شده ، آب سرد و نمک در حل کنید .
۵- یک دیگ بزرگ آب وقدری نمک علاوه نموده بالای حرارت قرار دهید . بگذارید آب به غلیان بیاید .
۶- خمیر را توسط ماشین نازک نموده بعداً به شکل دلخواه ی خود شما چارکنجه و یا گرد خمیر را ببُرید. گوشت را در بین خمیر ها برش شده قرار داده و محکم بسته کنید. همه آشک ها را در بین تکری آرد پاش داده و بیچیند.
همین که تٌکری پر شد روی آن را با دستمال پاکیزه بپوشانید. که آشک ها خشک نشوند. همین که پرکردن آشک تمام شد. به احتیاط آشک ها را به دیگ آب جوش بی اندازید. غوری ها را چکه بزنید.همین که از پخته بودن آشک مطمین شدید . توسط آشک صاف آب ان را برطرف کرده آشک ها را در بین غوری بریزید و روی آشک ها را چکه بی اندازید.
لعاب آماده شده را نیز انداخته ومصالحه های را خوش دارید . مثلاً نعناع مرچ سرخ ... پاش داده نوش جان کنید.
نظرات شما عزیزان: